Федір Шандор розповів, про що говоритиме під час першої зустрічі Віктором Орбаном

Федір Шандор поділився своїми очікуваннями.

Купуйте-ТОП-100-Впливові-люди-Закарпаття в кіосках преси та за телефоном 050 888 50 50

Професор Ужгородського національного університету, доктор філософських наук Федір Шандор, якого мають ухвалити на посаду амбасадора України в Угорщині розповів, про що говоритиме під час першої зустрічі з главою угорського уряду Віктором Орбаном. Про це повідомляє Дзеркало Тижня з посиланням HVG.

Шандор, який зараз у складі 101 бригади територіальної оборони воює на фронті в Україні, не погоджується з тезою Будапешта про те, що Угорщина «не втягнута» у війну України.

«Хто сказав, що Угорщина не бере участі у війні?» – запитав він, нагадавши, що на боці України воюють близько 400 угорців, 30 із яких уже загинули, а також згадавши про мільйони гривень пожертв угорських громадян для України.

«Я сам є прикладом того, що угорці, як і представники будь-якої іншої національності в Україні, захищають свої сім’ї та свою батьківщину. Ми дуже вдячні угорському уряду, всім нашим угорським друзям за їхню надзвичайну допомогу», – підкреслив майбутній посол.

На питання, що б він сказав Віктору Орбану під час першої зустрічі, він відповів: «Я б запросив його на прогулянку Секешфегерваром. Нам буде багато що сказати один одному».

Шандор не розповів, чому мав на увазі саме Секешфегервар. Це одне з найбільших міст Угорщини, яке було столицею середньовічного Угорського королівства й місцем розташування королівської резиденції.

Як пише газета «Закарпатські оголошення», днями вийшов журнал «ТОП 100. Впливові люди Закарпаття». Професор УжНУ Федір Шандор посів у виданні 2 місце.

ЗакарпатПост