Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко відвідав в Ужгороді прес-центр газети «Ясно»

Днями, до прес-центру газети «Ясно» та редакції «Закарпатські оголошення» завітали голова Національної спілки журналістів України, член виконкому Європейської федерації журналістів Сергій Томіленко, та голова Закарпатського обласного осередку НСЖУ Віталій Мещеряков.

Голова Редакційної Ради Михайло Носа розповів голові НСЖУ про роботу редакції, зокрема, як карантин, а потім і війна вплинула на роботу редакції, і з якими найбільшими перепонами колективу доводилося стикатися.

Декілька видань від початку війни не виходили, але редакція активно працювала на інформаційному фронті, зокрема, активно працював сайт ЗакарпатПост, та редакційні групи в соцмережах, аби інформувати закарпатців про важливі новини країни та області.

У межах візиту на Закарпаття Сергій Томіленко також провів брифінг, де розповів, як Спілка підтримує журналістів, котрі працюють на деокупованих і прифронтових територіях, намагається допомогти тим, хто втратив свою домівку, переїхав в інший регіон країни або ж і зовсім опинився за кордоном.

«Нині НСЖУ є своєрідною гарячою лінією допомоги журналістам у час війни, тому привернув увагу до варіантів посилення економічної стійкості медіа, зокрема, через ініціювання програм міжнародної допомоги та співробітництва. Також запропонував обʼєднати зусилля і через мережу Центрів журналістської солідарності НСЖУ надати гуманітарну допомогу евакуйованим журналістам по Україні.

Сьогодні говорив про реалії та майбутнє українських медіа на студії «4К медіа» ( творчий прихисток для релокованих журналістів, який в Ужгороді розвиває Віталій Мещеряков, голова облосередку НСЖУ), в редакції медіа-холдингу «Закарпатські оголошення»( Михайло Носа).

І надзвичайно радий був спілкуватися зі студентами і викладачами журналістики Ужгородського національного університету. Журналісти важливі!», – наголосив Сергій Томіленко.

ЗакарпатПост