Держслужбовцями не зможуть бути особи, які не знатимуть англійської, – Федоров

Президент Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді офіційно закріпити статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. Про це йдеться в законопроєкті № 9432 від 28 червня.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Документом передбачається визначити категорії посад, кандидати на які зобов’язані володіти англійською мовою.

Йдеться про осіб, які претендують на посади:

державної служби категорії «А»;

державної служби категорій «Б» і «В», перелік яких встановлюється Кабінетом міністрів України;

голів місцевих державних адміністрацій, їхніх перших заступників і заступників;

військовослужбовців офіцерського складу, які проходять військову службу за контрактом, перелік яких встановлюється Кабінетом міністрів України;

поліціянтів середнього та вищого складу Національної поліції України, посад начальницького складу інших правоохоронних органів, посад начальницького складу служби цивільного захисту, перелік яких встановлюється Кабінетом міністрів України;

прокурорів;

у податкових і митних органах, перелік яких встановлюється Кабінетом міністрів України;

керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, перелік яких встановлюється Кабінетом міністрів України.

Віцепрем’єр-міністр,міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що чиновники матимуть 4 роки для вивчення англійської мови.

«Сьогодні Президент зареєстрував законопроєкт про англійську мову. Ми його писали разом з Міністерством освіти і Міністерством інформаційної політики. Відтепер за 4 роки після закінчення війни держслужбовцями не зможуть бути особи, які не знають англійської. Правоохоронні органи повинні володіти англійською. Вона буде поширюватися в кінотеатрах. Відбудеться її впровадження й максимальна популяризація у всіх сферах.

Дослідження показують, що ВВП країни залежить також від того, наскільки нація спілкується іноземними мовами. Це впливає на розвиток бізнесу, на спільні кампанії з іншими країнами. Ми, як майбутній член ЄС, повинні володіти іноземними мовами. Тепер англійській буде приділена окрема увага», – написав Михайло Федоров.

ЗакарпатПост