На Закарпатті адвоката підозрюють у шахрайському заволодінні землею вартістю понад 9 мільйонів

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури адвокату повідомлено про підозру у шахрайстві, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та пособництві у підробленні документів (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209, ч. 5 ст. 27, ч.ч. 1, 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Слідством встановлено, що підозрюваний шахрайським шляхом заволодів земельною ділянкою в Ужгородському районі. Її ринкова вартість складає понад 9 млн грн, а площа– 1,75 га, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Надавши всі необхідні дані справжньої власниці землі, чоловік отримав у розпорядження її підроблений паспорт. Це дало змогу в подальшому сфальсифікувати правочин і продати майно підставній особі, яку підшукав сам адвокат. Маючи намір приховати злочин і легалізувати одержане майно, він організував його продаж за заниженою вартістю.

Наразі триває робота над встановленням спільників чоловіка. Щодо самого фігуранта правоохоронці подали до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост