Замість «умовного» покарання за побиття, закарпатець проведе 5 років за ґратами

За доводами прокурора Закарпатської обласної прокуратури апеляційний суд змінив «умовне» покарання для 36-річного ужгородця на засудження до реального терміну ув’язнення. Щодо чоловіка ухвалили новий вирок – 5 років позбавлення волі за хуліганський напад і заподіяння тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121, ч. 4 ст. 296 КК України).

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Йдеться про подію, яка трапилася в листопаді 2015 року поблизу одного з розважальних закладів Ужгорода. Засуджений разом зі спільником, особу якого так і не вдалося встановити, напали на групу відвідувачів, що саме знаходилися надворі. При цьому ужгородець побив одного чоловіка, нанісши йому удар бейсбольною битою по голові. У потерпілого діагностували тяжкі тілесні ушкодження.

У 2019 році Ужгородський міськрайонний суд ухвалив чоловікові вирок, яким засудив його до 5 років позбавлення волі зі встановленням іспитового терміну на 3 роки. Прокуратура оскаржила це в апеляційному порядку й наполягала, що призначене покарання не відповідає тяжкості вчинених злочинів. Не було й пом’якшуючих обставин, адже нападник не визнав вину у скоєному та не розкаявся.

Закарпатський апеляційний суд, підтримавши позицію прокурора, скасував рішення суду першої інстанції та ухвалив нове. Замість можливості бути звільненим від покарання з іспитовим строком закарпатець одержав реальний термін ув’язнення. Рішення суду набрало законної сили, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

ЗакарпатПост