Депутати Ужгородської міськради підтримали звернення до Президента щодо скасування підвищення ціни на електроенергію та ЖКГ

Депутати підтримали звернення колег-депутатів із фракції «ВО «Батьківщина» до Президента України щодо скасування підвищення ціни на електроенергію для побутових споживачів та введення мораторію на підвищення цін/тарифів ЖКГ на термін дії воєнного стану в Україні та 6 місяців після його припинення.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Нагадаємо, Постановою Кабінету міністрів України від 30 травня 2023 р. № 544 з 1 червня 2023 року збільшено ціни на електричну енергію для побутових споживачів до 2,64 грн/кВт год. Враховуючи, що в умовах воєнного стану в Україні темпи зростання цін/тарифів на житлово-комунальні послуги суттєво випереджають темпи зростання реальних доходів переважної більшості громадян, а заборгованість за енергоносії вже перевищила вартість їх річного споживання, депутати вважають, що держава має вжити невідкладних дій для відновлення належного соціального захисту людей та запобігання підвищенню цін та тарифів ЖКГ.

Депутати Ужгородської міськради просять, зокрема, зупинити дію Постанови КМУ № 544 та  ініціювати встановлення загальнодержавного мораторію на підвищення цін на електричну енергію для побутових споживачів і цін/тарифів на інші види житлово-комунальних послуг на термін дії воєнного стану в Україні та 6 місяців після його припинення.

ЗакарпатПост