Підозрюваного у торгівлі неповнолітніми із Закарпаття Дениса Вароді тримають під вартою

13 липня 2023 року колегія суддів Закарпатського апеляційного суду розглянула в закритому судовому засіданні апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 26 червня 2023 року стосовно підозрюваного у торгівлі дітьми.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради 👉 повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

За результатами розгляду справи відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Судді визначили розмір застави, як запобіжного заходу, достатнього для забезпечення процесуальної поведінки підозрюваного, в розмірі 1000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 2 мільйони 684 тисячі гривень.

Як інформує пресслужба Закарпатського апеляційного суду, станом на 19 липня підозрюваний не вніс заставу і перебуває під вартою в ДУ «Закарпатська установа виконання покарань № 9».

Нагадуємо, що 24 червня поточного року працівниками СБУ на пункті пропуску зі Словаччиною «Малі Селменці» в Ужгородському районі було затримано 43-річного чоловіка за підозрою у намірі продажу за кордон, до однієї з країн ЄС, чужої дитини.

Ухвалою Ужгородського міськрайонного суду від 26.06.2023 було задоволено клопотання слідчого УСБУ в Закарпатській області та застосовано до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів з визначенням застави – триста сімдесяти п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1006500 (один мільйон шість тисяч п’ятсот) грн. 10 липня за підозрюваного внесли заставу і він вийшов на волю.

Прокурор Ужгородської окружної прокуратури оскаржив це рішення суду першої інстанції до Закарпатського апеляційного суду і 13 липня до підозрюваного чоловіка було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та збільшено розмір застави.

ЗакарпатПост