Держекоінспекція звинувачує Ужгородську міськраду в незаконній рубці дерев, в міськраді все заперечують

Нагадаємо, що у результаті проведення заходів щодо запобігання правопорушень природоохоронного законодавства працівники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області встановили, що в центрі Ужгорода на об’єкті садово-паркового мистецтва поблизу Закарпатської обласної військової  адміністрації та поблизу площі Б. Хмельницького було скоєно рубку 8 дерев різних порід.

комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50

Завдані збитки складають  2,8 мільйонів гривень. В свою чергу, Департамент міської інфраструктури Ужгородської міської ради відреагував на звинувачення з приводу оприлюдненої інформації Держекоінспекції про нібито завдані збитки довкіллю через зрубані дерева у сквері біля ОДА.

У Департаменті повідомили, що на території скверів Томаша Масарика, Святої Тетяни, Франтішека Крупки у 2022 та 2023 році працівники комунальних служб провели роботи з видалення та санітарної обрізки аварійних дерев – з метою усунення загрози життю та здоров’ю  людей, а також попередження пошкодження майна

Також проводили роботи із ліквідації наслідків негоди – відбулося пошкодження дерев до ступеня припинення росту. Перед роботами попередньо провели комісійне обстеження  скверів, про що складено відповідні акти. Для участі в обстеженні неодноразово надсилали офіційні звернення у Державну екологічну інспекцію в Закарпатській області – їхні представники не з’являлися.

ЗакарпатПост