У Нацпарку «Синевир» проходить виставка «Війна у металі. Війна як вона є»

Цими вихідними до НПП «Синевир» завітали військові волонтери Богдан Колодницький, Валерій та Тетяна Поповичі з мобільною виставкою «Війна у металі. Війна як вона є».

Виставка проходить у суботу та неділю 29-30 липня у селі Синевирська Поляна на в’їзді до озера Синевир.

Волонтери привезли з собою різноманітну військову амуніцію, подаровані військовими трофеї, уламки ракет і снарядів та інші експонати, аби нагадати громадськості, що війна триває, й наші воїни, котрі щодня проливають кров і віддають своє життя за нашу свободу, потребують допомоги й підтримки.

Окремими експонатами виставки є світлини з бійцями з передової, а також стіна пам’яті загиблих героїв, серед яких військовослужбовці окремого стрілецького батальйону «Карпатська Січ» та 72 ОМБр імені Чорних Запорожців.

Метою виставки є збір коштів для потреб Збройних Сил України, повідомляє Національний природний парк «Синевир».

За словами родини Поповичів, ця мобільна виставка мандрує Україною ще з 2016 року. Ініціатором її створення і натхненником був закарпатець Віталій Бенчак (псевдо “Тур”), доброволець, боєць батальйону «Карпатська Січ», котрий героїчно загинув 01.10.2022 на Донеччині.

«Зігріти серця тих, хто героїчно стоїть на захисті нашої Батьківщини, а також зібрати кошти для наших військових – завдання, що стоїть перед нами сьогодні, – розповідає про виставку Богдан Колодницький. Ми хочемо показати свою повагу та підтримку тим, хто віддає все заради миру та свободи нашої країни».

«Зібрані кошти допоможуть придбати необхідне для бійців ЗСУ, поліпшити умови перебування на передовій, а також надати медичну допомогу тим, хто її потребує», – зазначає Тетяна Попович.

За декілька годин від моменту відкриття виставку вже встигло відвідати чимало небайдужих туристів, які охоче роздивляються виставлені експонати, та долучаються до благодійної акції.

 «Перебуваючи тут за сотні кілометрів від фронту ми не повинні забувати, що наші воїни у цей момент захищають нашу країну не передовій, – прокоментував директор НПП «Синевир» Микола Дербак. Завдяки їхній відвазі і героїзму ми маємо можливість насолодитися тутешньою природою. Ця виставка – гарна нагода допомогти військовим,  відвідуючи туристичні локації НПП «Синевир».

ЗакарпатПост