Отець Роман Курах: Прошу в усіх пробачення за ті слова, кого я зранив…

Богослов, синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ Юстин Бойко запросив після гучного скандалу отця Романа Кураха на розмову на свій YouTube канал, аби зрозуміти, що трапилося під час, та після проповіді у Кафедральному соборі Ужгорода.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Відео з вибаченням він опублікував у своєму Youtube-каналі.

«Отець Роман Курах, священник Мукачівської Греко-Католицької єпархії  просить публічно пробачення за ляп після Божественної Літургії, який недопустимий в час російсько-української війни. Водночас він більш розлого пояснює свій вчинок, а також висловлює свій погляд на майбутнє росії та російської церкви», – йдеться на каналі Єрм. Юстина Бойка.

Нагадаємо, що о. Роман 6 серпня в кінці богослужіння закликав до молитви примирення між двома воюючими «великими народами». Уважно переглянувши усю літургію, в якій служитель молився за наших воїнів, особливо за поранених і полонених, він згадує також і про «жорстокого агресора, який знищує нашу землю». У словах о. Романа є заклик до молитви, щоб Господь примирив два «великі народи». Така репліка в умовах нищівної війни несе ризики асоціюватись з пропагандистськими наративами про «братні народи», що, на жаль, побутують в окремих церквах афілійованих у рф.

Управління єпархії звернулося до колегії журналістів не давати нагоди пропагандистським медійним ресурсам зробити зі скандального прецеденту «позицію прагнення» наших священиків до «братніх примирень».

ЗакарпатПост