Навчальний рік в Ужгороді розпочнуть більше 17 тисяч учнів

Із них 16 723 – у закладах комунальної власності міста, 465 – у закладах приватної власності, із числа ВПО – 1 107.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Щодо форми навчання, то прийняли рішення, що всі учні початкових – 1-4 класів – навчатимуться очно, 5-11 класи у ліцеї «Перспектива» (колишня ЗОШ №2), ліцеях №3, №5, №6, гімназіях №13, №14, №16  – у змішаному форматі, усі решта – очно.

Про організацію освітнього процесу в новому навчальному році йшлося на засіданні колегії управління освіти Ужгородської міської ради, яке відбулося у Лінгвістичній гімназії імені Тараса Шевченка.

Начальниця управління освіти Ужгородської міської ради Наталія Баранюк підбила підсумки роботи закладів освіти за попередній навчальний рік та підготовку до нового, наголосила на необхідності підвищення якості освітнього процесу, дотриманні безпекових умов навчання.

Ішлося на зустрічі й про стан найпростіших укриттів, систему харчування для школярів і вихованців дитячих садочків, підсумки державної підсумкової атестації та мультипредметного тесту тощо. Обговорювали також розвиток інклюзивного середовища, стан ментального здоров’я дітей тощо.

Міський голова Богдан Андріїв подякував педагогам за роботу, звернувся, зокрема, щоб поспілкувалися із батьками та запропонували їм замість традиційних квітів на Перший дзвоник  підтримати українських захисників. Також закликав максимально скоротити перші зустрічі – лінійки чи виховні години.

Заступник міського голови Іван Завидняк, який, зокрема, курує освітній напрям, запевнив педагогів у співпраці та готовності вирішувати потреби, які виникають під час процесу організації навчання.

В Ужгороді – 31 заклад освіти, з них 27 комунальної власності, 4 приватної. Діють 62 перші класи, з них 54 – у закладах комунальної власності, 8 – у закладах приватної власності. До 1 класу в заклади освіти міста йдуть 1 513 першокласників.

ЗакарпатПост