Озеро Синевир: Легенда про принцесу Оксану

Озеро Синевир, розташоване у високогір’ї Закарпатської області, і відоме не тільки своєю величезною красою, а й безліччю захоплюючих легенд, які оточують його історію. У цій статті ми розглянемо кілька з найвідоміших та захоплюючих легенд про Синевир. 

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

Легенда про походження озера


За однією з легенд, Синевірське озеро утворилося через велику битву між злісними силами та святими ангелами. Під час цієї битви, ангели змогли збити злі духи в озеро, їх зцілююча сила перетворила воду озера на святі місце, пише газета Закарпатські оголошення.

Легенда про принцесу Оксану


За легендою, у давнину у цих місцях жила красива принцеса на ім’я Оксана. Її серце належало простому пастуху, але її батько, не схвалюючи цю любов, перетворив її на дерево, а пастуха перетворив на скелю. Води озера утворилися зі сльоз Оксани, які також принесли їй свободу і повернули її коханого до життя. 

Легенда про золотого карася


За іншою легендою, у озері проживає чарівний шукач пригод – золотий карась. Вважається, що у подорожуючих, яким вдасться поймати цього карася, здійснюються будь-які бажання. 

Легенда про водяного кошового


Синевірське озеро також пов’язане з міфологічним істотою – водяним кошовим. Він, за легендою, є сторожем озера та його мешканців. За переданням, ті, хто бачить його, отримують захист і удачу, але втручання водяного кошового може призвести до нещастя або навіть смерті. 

Легенди про Синевирське озеро привертають багато людей, а також надають цьому місцю особливу містичну ауру. Під час відвідування Синевира, туристи залюбки слухають історії місцевих мешканців про легендарні події, які передували його утворенню. Краса озера та його оточуючої природи, а також натхнення, яке черпають із його легенд, лише додають ще більше чарівності цьому місцю.

ЗакарпатПост