Святкова Божественна літургія відбулася сьогодні в Горянській ротонді  до Дня Ужгорода

Тут уже традиційно, як і багато років поспіль, молилися за наше місто, край і Україну та її захисників.

На богослужіння, яке сьогодні звершив отець Павло Чекета, а також семінаристи Ужгородської греко-католицької богословської академії імені блаженного священномученика Теодора Ромжі, прийшли вірники храму, представники влади, ужгородці та гості міста.

У своїй проповіді отець Павло, зокрема, наголосив, що потрібно завжди пам’ятати, що це є наше місто. Не просто місто Ужгород, а наше місто, яке потрібно любити, і любов ця має проявлятися повсякчас і у всьому, що ми робимо.

Керуючий справами виконкому Ужгородської міської ради Василь Пинзеник подякував священнику та всім присутнім, які прийшли помолитися за Ужгород.

«Сьогодні ми відзначаємо 1130-ту річницю із першої писемної згадки про Ужгород. Місто, яке є найменшим обласним центром в Україні і стало місцем безпеки, прихистком для тисяч людей, які були змушені покинути свої домівки через війну. У цей день усі наші думки мають бути спрямовані до Бога, щоб він допоміг нашим захисникам боронити нашу державу», –  сказав Василь Васильович.

Після літургії відслужили панахиду за всіма загиблими захисниками, а також цивільними жертвами російської агресії.

Горянська ротонда – найдавніша мурована пам’ятка Ужгорода, унікальне місце. Має статус третього за давністю храму-пам’ятки в Україні – після Софії Київської та Кирилівської церкви, які у столиці.

ЗакарпатПост