Чому в цивілізованих країнах багато самогубств та хворих людей?

Причини високого рівня самогубств і хвороб у цивілізованих країнах

У сучасному світі, де багато країн вважаються цивілізованими, може здатися дивним, що такі проблеми, як самогубства і погіршення фізичного та психічного здоров’я, все ще залишаються актуальними. Велика кількість негативних новин, яка щоденно виливається на людей з Інтернету та телевізора, прихована реклама нездорового способу життя, яка подається, як благо, зовсім не сприяють здоров’ю людей. Ось кілька причин, які можуть пояснити цей феномен, пише газета ПОРАДИ.

передплати газету ПОРАДИ на своїй пошті 💛 індекс 91145 💙 замовляй рекламу в газету 067 666 90 90

передплати газету ПОРАДИ на своїй пошті 💛 індекс 91145 💙 замовляй рекламу в газету 067 666 90 90

Стрес та напруга

В цивілізованих країнах швидкий ритм життя і підвищений рівень стресу можуть спричинити серйозні наслідки для здоров’я. Тиск на досягнення успіху, підтримання високого рівня життя і постійна боротьба та конкуренція можуть суттєво підвищити ризик розвитку депресії, тривожних розладів та інших психічних проблем.

Соціальна нерівність

Цивілізовані країни можуть бути суспільствами зі значною соціальною нерівністю. Великі рівні нерівності можуть викликати відчуття безсилля, розчарування та відчуження, що в свою чергу може призвести до збільшення кількості хворих людей та самогубств.

Недосконалість медичної системи

Цивілізовані країни можуть мати розвинені медичні системи, але це не означає, що вони досконалі. Брак доступу до якісної допомоги, довгі черги до спеціалістів та високі витрати на лікування можуть стати перешкодою для отримання необхідної допомоги, особливо для людей з психічними проблемами.

Контекст

Культурні практики та стереотипи також можуть сприяти високому рівню самогубств і хвороб у цивілізованих країнах. Стигматизація психічних проблем, нездатність відкрито говорити про свої емоції та недостатнє розуміння та пріоритетність здоров’я можуть призводити до того, що багато людей не звертаються до фахівців та не отримують необхідної підтримки.

Економічна система

В цивілізованих країнах часто домінує капіталістична економічна система, де успіх і досягнення визначаються матеріальним благополуччям. Це може вести до гонки за кар’єрним ростом і віддалення від основних цінностей людського життя та важливості психічного та фізичного здоров’я.

Соціальна ізоляція

У цивілізованих країнах ізоляція та відчуття самотності можуть бути поширеними проблемами. Швидкість життя, зайнятість і недостатній час на соціальне спілкування можуть підірвати здоров’я людей і створити відчуття віділеності від світу.

Погана екологія

Величезною проблемою є екологічна ситуація в містах. Велика кількість автотранспорту. Відсутній доступ до чистої природної води, недоступність екологічно чистих продуктів харчування.