На Тячівщині перед судом постануть двоє чоловіків за обвинуваченням у переправленні військовозобов’язаних через кордон

За процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури завершено слідство та скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох осіб за фактом організації незаконного переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків (ч. 3 ст. 332 КК України).

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газетах Робота Гроші та Закарпатські оголошення 050 222 50 50, вайбер

За даними слідства, мешканці Тячівщини за грошову винагороду повинні були переправити двох «клієнтів» до Румунії в обхід офіційних пунктів пропуску. За таку послугу чоловіки мали сплатити ділкам 2000 тисячі доларів США, 500 доларів США з яких останні встигли одержати як аванс.

Вони заздалегідь обумовили між собою маршрут, який розпочинався із с. Нижня Апша. Один із обвинувачених прослідував із «ухилянтами» впритул до прикордонних територій, інший – очікував неподалік. Там їх і виявили співробітники Мукачівського прикордонного загону. Трапилося це в середині травня цього року.

Наразі обвинувальний акт перебуває на розгляді Тячівського районного суду. Правоохоронці працюють над притягненням до відповідальності всіх осіб, що можуть бути причетними до вказаного злочину, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост