Жителя Чопа судитимуть за незаконне переправлення військовозобов’язаних

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо мешканця Чопа за фактом незаконного переправлення трьох осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України).

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газетах Робота Гроші та Закарпатські оголошення 050 222 50 50, вайбер

Встановлено, що місцевий житель у соцмережах підшукав охочих незаконно потрапити до Угорщини всупереч діючим обмеженням на виїзд військовозобов’язаних чоловіків. Влітку троє осіб – жителі Києва, Одеси та Миколаєва – прибули в Чоп. Обвинувачений розмістив їх у своєму помешканні та надав вказівки щодо подальшого маршруту руху. Також повідомив про необхідність одягнути рятувальні жилети та замотати одяг у пакети, адже потрібно буде переплисти р. Тиса.

Через міський парк «ухилянти» дістались загороджувального паркану перед лінією кордону з Угорщиною, де їх виявили прикордонники. Згодом правоохоронці встановили особу чоловіка, що організував цю схему незаконного переправлення громадян.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції. Обвинувальний акт скеровано в Ужгородський міськрайонний суд для подальшого розгляду, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост