Викрито учасників злочинної організації, які шляхом шахрайства заволоділи майном пенсіонерів на мільйон гривень

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора дев’ятьом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах (ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 190 КК України).

квартири, будинки, ділянки, дачі 👇 замовляйте рекламу в газеті Закарпатські оголошення 👍 050 222 50 50, вайбер

За даними слідства, підозрювані упродовж 2023 року незаконно заволоділи грошовими коштами пенсіонерів шляхом шахрайства.

Вони мали дані про людей похилого віку, які через інтернет придбали біологічно активні добавки, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Підозрювані телефонували їм, представляючись соцпрацівниками, та під приводом надання послуг із повернення грошей, витрачених на нібито неякісні біологічно активні добавки, пропонували повернення цих коштів.

Вони вводили потерпілих в оману, просили зробити «страховий платіж» та надавали для цього номер рахунку. Після того, як пенсіонери перераховували кошти, підозрювані на зв’язок з ними більше не виходили.

Наразі встановлено, що підозрювані заволоділи майном 14 потерпілих на загальну суму понад мільйон гривень. Найстаршій потерпілій бабусі 92 роки.

Правоохоронці одночасно провели майже 40 обшуків на території м. Києва, м. Тернополя та Київської області за місцем проживання і транспортних засобах причетних осіб, а також офісних приміщеннях.

Наразі семеро учасників злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК України. Підозрюваним вручено клопотання про застосування запобіжних заходів. Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – Департамент карного розшуку Нацполіції України.

ЗакарпатПост