На Закарпатті у вимаганні та одержанні хабара підозрюють посадовця бюро судово-медичних експертиз

За процесуального керівництва Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури посадовцеві Закарпатського обласного бюро судово-медичних експертиз повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні експертом неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 368-4 КК України).

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газетах Робота Гроші та Закарпатські оголошення 050 222 50 50, вайбер

Слідством встановлено, що підозрюваний вимагав і одержав хабар у розмірі 1200 доларів США. За ці кошти обіцяв громадянину вплинути на результати експертизи щодо ступеню тяжкості тілесних ушкоджень, отриманих потерпілими внаслідок ДТП. Чоловік дав зрозуміти, що за неправомірну вигоду питання фальсифікації висновку експерта буде вирішено «позитивно» й тяжкість одержаних травм буде суттєво занижено.

Посадовця затримали «на гарячому» наприкінці минулого тижня. За місцем його проживання та у службових приміщеннях проведено обшуки, за результатами яких вилучено майже 35 000 доларів США, понад 5000 євро, 308 000 грн та 168 000 угорських форинтів, мобільні телефони та службову документацію.

Наразі фігуранту обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести заставу. До суду подано також клопотання щодо відсторонення підозрюваного від посади та накладення арешту на вилучене майно, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Корупційну схему окружною прокуратурою викрито спільно зі слідчими Ужгородського районного управління поліції та оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ. Триває досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост