До бюджету Закарпаття на 2023 рік внесли зміни: куди розподілять кошти

Зміни, внесені розпорядженнями голови Закарпатської ОВА від 5, 11, 18 та 25 жовтня 2023 року розглянула бюджетна комісія обласної ради на чолі з Наталією Штефуцою.

потрібні працівники? комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50, вайбер, телеграм

У розпорядженнях, зокрема, запропоновано розподіл трансфертів з  бюджетів територіальних громад у сумі 13 363,0 тис. грн. У тому числі з Мукачівської, Свалявської та Оноківської громад  для компенсації частини вартості придбаних суб’єктами господарювання альтернативних джерел енергозабезпечення, співфінансування придбання шкільних автобусів, на програму розбудови інформаційно-аналітичної системи «Ситуаційний центр «Безпекове Закарпаття» та Програму облаштування містечка модульного типу для потреб оборони у Закарпатській області на 2023 рік.

Також нерозподілену за об’єктами субвенцію з державного бюджету  передбачено 7 626,341 тис.грн. на об’єкт: «Районна лікарня, м.Берегово – будівництво». Крім того, за рахунок перерозподілу видатків у межах загального обсягу місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів передбачено 1 680,0 тис.грн.

Крім того, за рахунок розподілу трансфертів з державного, місцевих бюджетів та перерозподілу видатків у межах загального обсягу, збільшено ресурс обласного бюджету в сумі 24 357,9 тис грн. освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. А проектом розпорядження від 25 жовтня 2023 року збільшується  ресурс обласного бюджету в сумі 44 650,402 тис.грн.

У засіданні також узяли участь депутати: Василь Юрик, Олександр Ледида, Василь Крулько, Пейтер Чаба, Михайло Рівіс, Володимир Паульо, Мирослав Білецький та Мирослава Ливч.

ЗакарпатПост