Довжанська громада провела в останню дорогу захисника Євгена Величканича

Євген Величканич – розвідник-сапер першого розвідувального відділення розвідувального взводу 1 десантно-штурмового батальйону 79-ї окремої десантно-штурмової бригади.

У березні цього року за власним бажанням став на захист своєї Батьківщини та свого народу. Пройшовши навчання в Британії, Євген Васильович виконував бойові завдання в найгарячіших точках на фронті, приймав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

25 жовтня, під час виконання чергового бойового завдання, вірний військовій присязі, Євген загинув, виявивши неабияку стійкість і мужність.

Чин відспівування відбувся в останній день жовтня у місцевому храмі на честь Успіння Пресвятої Богородиці.

З благословіння керуючого Мукачівської єпархії, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського у співслужінні духовенства Іршавського благочиння, чин похорону очолив настоятель храму, протоієрей Василій Сливка.

Мукачівська єпархія приносить щирі співчуття сім’ї, родині та побратимам Героя, та просить духовенство єпархії посилити свої молитви за новопреставленого воїна Євгенія.

ЗакарпатПост