У Золотарьові на Хустщині громаді вдалося повернути у власність землю вартістю понад 50 мільйонів

За позовом Хустської окружної прокуратури підприємство, яке займається виробництвом електроенергії, повернуло в комунальну власність 10 га землі та має відшкодувати до місцевого бюджету заборгованість по орендній платі – майже 430 тис. грн.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👍 безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Йдеться про ділянку, розташовану в одному з урочищ у с. Золотарьово, оціночна вартість якої – 50,6 млн грн.

Таке рішення ухвалив Господарський суд Закарпатської області, а Західний апеляційний господарський суд залишив його без змін, відхиливши апеляційну скаргу представників товариства.

Як встановив прокурор, орендар протягом 2019-2022 років не сплачував кошти за договором, укладеним для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств. При цьому орган місцевого самоврядування повідомив, що товариство не використовує землю за цільовим призначенням.

Це стало підставою подати позов, у якому містилися вимоги щодо відшкодування коштів, розірвання договору оренди, скасування державної реєстрації та повернення ділянки Драгівській територіальній громаді.

Наразі постанова апеляційного суду набрала законної сили, інформує Закарпатська обласна прокуратура.

ЗакарпатПост