Депутатів Ужгородської міськради звинувачують у виїзді на відпочинок за кордон під виглядом «відряджень»

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури проведено ряд обшуків у приміщеннях Ужгородської міської ради. Правоохоронці перевіряють підстави та обставини перетину кордону місцевими депутатами під час дії воєнного стану.

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газеті Закарпатські оголошення 👍 050 222 50 50, вайбер

Слідчі дії відбувалися на підставі ухвал суду у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Відпрацьовується інформація про незаконний виїзд посадовців до країн ЄС на підставі недостовірних документів та використання службових відряджень у особистих цілях, зокрема – для відпочинку.

За попередніми даними, для закордонних поїздок використовувалися запрошення, які не були належним чином зареєстровані та не проходили процедуру офіційного перекладу.

Документація підписувалася в обхід системи електронного документообігу, інформує Закарпатська обласна прокуратура

Обшуки проведено у кабінетах міського голови та інших службових осіб, які мають відношення до оформлення відряджень депутатів за кордон, для вилучення документації та інших речових доказів.

Комплексні заходи здійснювалися спільно з ГУ Нацполіції Закарпаття та Управлінням СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост