На Закарпатті за пособництво державі-агресору судитимуть вісьмох керівників райавтодорів із Луганщини

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти щодо восьми мешканців Луганщини за фактами пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Один із обвинувачених є депутатом Старобільської районної ради від забороненої в Україні політичної партії «ОПЗЖ».

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газеті Закарпатські оголошення 👍 050 222 50 50, вайбер

Усі фігуранти на момент повномасштабного вторгнення рф в Україну очолювали філії держпідприємства «Луганський облавтодор»: Новопсковський, Біловодський, Міловський, Кремінський, Марківський, Білокуракинський, Лисичанський райавтодори та Старобільську дорожньо-експлуатаційну дільницю.

За даними слідства, керівники цих установ добровільно погодилися на співпрацю з ворогом під час тимчасової окупації населених пунктів у Луганській області. Вони не вчинили жодних дій, аби припинити виробничу діяльність і вивести підрозділи на підконтрольну Україні територію. Натомість передали окупаційній адміністрації ввірене їм майно філій: адмінбудівлі, цехи, автомобілі та спецтехніку тощо.

Обвинувачені наразі перебувають на тимчасово окупованій Луганщині, тож судовий розгляд щодо них відбуватиметься за спеціальною процедурою in absentia, інформує Закарпатська обласна прокуратура.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост