Відійшов у вічність очільник закарпатських політв’язнів, почесний громадянин Ужгорода Іван Коршинський

Про це повідомляє Рада Закарпатського крайового товариства «Просвіта», провід Закарпатської крайової організації Всеукраїнського товариства політв’язнів і репресованих.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

«З глибоком сумом сповіщаємо, що 16 листопада на 96 році життя відійшов у вічність відомий український громадсько-політичний, культурний і державний діяч, заслужений лікар України, депутат Верховної Ради України ІІ скликання, багатолітній голова Закарпатської крайової організації Всеукраїнського товариства політв’язнів і репресованих, член Ради і почесний член крайового товариства «Просвіта»,  почесний громадянин м.Ужгорода Іван Юрійович Коршинський.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та друзям покійного, усім хто його знав, хто мав за щастя зустрічатися, спілкуватися і співпрацювати з цією великою і світлою постаттю», – йдеться у дописі видання Трибуна.

Іван Юрійович Коршинський народився 5 червня 1928 року в селі Буштино Закарпатської області. 1945 року заарештований МГБ за участь в антирадянському спротиві. Після звільнення 1947 року вступив до Ужгородського медичного університету. 1948-го ув’язнений вдруге за «контрреволюційну пропаганду», покарання відбував у Карагандинській області в таборі особливого режиму. Після звільнення поновив медичну освіту. 1967 року захистив кандидатську дисертацію, 1969-го обійняв посаду доцента на медичному факультеті Ужгородського державного університету. У 1994–1998 роках — депутат Верховної Ради ІІ скликання. Очолював Закарпатську крайову організацію політв’язнів і репресованих.

ЗакарпатПост