Адміністрація «Косино» звернулася до поліції, СБУ і ДБР через перевірки та поведінку військовослужбовців місцевих ТЦК

Представники оздоровчого комплексу «Косино» оприлюднили офіційну заяву з приводу візиту працівників ТЦК та опублікували відео поведінки людей у військовій формі під час перевірки чоловіків на території термальних басейнів.

потрібні працівники? комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50, вайбер, телеграм

Поліція у коментарі zaholovok.com.ua зазначила, що від працівників комплексу «Косино» надійшла заява щодо цього інциденту.

У Закарпатському обласному ТЦК це відео наразі не коментували, проте днем раніше в офіційній заяві військкомату військові зазначали, що діють у рамках законодавства, а «чоловіки, які свідомо уникають служби, розважаючись у відпочинкових комплексах, не є привілейованими порівняно  з військовослужбовцями ЗСУ, які у непростих умовах тримають оборону».

Відео інциденту на території відпочинкового комплексу «Косино» адміністрація закладу оприлюднила на сторінках у соцмережах. Як зазначається у заяві представників «Косино», події відбулися у четвер, 7 грудня, в обід. У заяві йдеться про те, що до комплексу прийшли «декілька десятків невідомих осіб у балаклавах та у військовій формі», проте на відео видно чоловіки у військовій формі, а також поліцейських у формі з розпізнавальними знаками.

У «Косино заявили, що чоловіки у формі погрожували працівницям комплексу, відмовлялись пред’являти документи та вигнали із саун на вулицю усіх відвідувачів, не лише чоловіків призовного віку.

«Погрожуючи автоматами жінкам – працівницям комплексу, без жодних документів увірвались на приватну територію.Під дулами автоматів вигнали на вулицю із саун і процедурних кабінетів всіх відвідувачів, у тому числі дітей, жінок та людей похилого віку. У відповідь на прохання директора комплексу пред’явити посвідчення та відповідні документи до нього було застосовано фізичну силу», – зазначається у заяві адміністрації «Косино». 

https://www.youtube.com/watch?v=Q4eFnSZPq_M

 «В цей час, на території комплексу, із загальної кількості відвідувачів було не більше 20% чоловіків, а всі інші це були люди похилого віку, діти і жінки, частина чоловіків та синів яких, у цей момент по справжньому у лавах ЗСУ захищають нашу державу на фронті», – заявили у «Косино», додавши, що «озброєні люди у балаклавах спакували у свій автобус двох працівників Комплексу та вивезли їх у невідомому напрямку».

У пресслужбі поліції Закарпаття у коментарі zaholovok.com.ua зазначили, що на місце події до відпочинкового комплексу «Косино» поліція прибула за викликом на 102. «На місці потім до поліцейських звернулися й представники закладу, правоохоронці прийняли заяву від них», – зазначила речниця поліції Закарпаття Анна Дан

“Працівники Закарпатського ОТЦК та СП у законний спосіб продовжують в рамках мобілізаційних заходів вручати повістки. На нашу думку, ті чоловіки призовного віку, які свідомо уникаючи військової служби, займаються у спортивних залах або розважаються у відпочинкових комплексах не є привілейованими порівняно  з військовослужбовцями ЗСУ, які у непростих умовах тримають оборону і б’ють ворога”, – зазначили у військкоматі.

 «Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період» тягне за собою позбавлення волі на термін від 5 до 8 років”, – додали у військкоматі.

Комплекс подав заяви та передав докази до поліції, Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань щодо інциденту. Усе перелічене, відповідно до повідомлення, підтверджується за допомогою фото та відео. Було зареєстровано кримінальні провадження стосовно можливого перевищення службових повноважень, нанесення тілесних ушкоджень і викрадення людей.

ЗакарпатПост