Бойовий медик 128 Закарпатської бригади Богдан Магаляс отримав звання Героя України

Президент Володимир Зеленський привітав військовослужбовців із Днем Збройних Сил України, вручив державні нагороди та присвоїв почесні найменування військовим з’єднанням.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Орден із рук Глави держави отримав бойовий медик 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, молодший сержант Богдан Магаляс, який бере участь у відсічі російській агресії на Херсонщині та Запоріжжі. Богдан Магаляс під щільним вогнем противника здійснював евакуацію поранених військовослужбовців із поля бою й надавав їм першу медичну допомогу. Під час евакуації медик особисто неодноразово вступав у перестрілку з ворогом. У грудні 2022 року боєць зазнав контузії та легкого осколкового поранення, але відмовився від госпіталізації і продовжив виконувати завдання пліч-о-пліч зі своїми побратимами.

Богдану Магалясу (позивний Лайк) 29 років. Він завжди на передку зі своїми товаришами і з часу мобілізації в 128 ОГШБр надав першу допомогу й евакуював багатьох своїх побратимів, а також бійців із інших підрозділів.

«Я пам’ятаю кожного свого пораненого, – каже Лайк. – Їх було дуже багато – і розвідники, і специ із ССО. Кожна людина – це окрема історія…»

Починаючи з 2014 року, вже 19 бійців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади удостоєні звання Героїв України, із них 14 – із початку повномасштабної війни.

ЗакарпатПост