На Закарпатті пройшли масштабні навчання рятувальників

На Закарпатті пройшли масштабні командно-штабні навчання, покликані покращити навички виконання поставлених бійцям ДСНС завдань у складних умовах зимового періоду.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

Загалом у тренуваннях взяли участь 157 чоловік особового складу й 63 одиниці техніки, котрі сформували зведений загін. Також до навчань було залучено інші екстрені служби та установи з життєзабезпечення населення.

Як повідомляє Головне управління ДСНС України у Закарпатській області, рятувальники відпрацьовували одразу декілька сценаріїв надзвичайних ситуацій. Насамперед готувалися до погіршення погодних умов, як-то значних снігопадів, що спричинили утворення заторів на Торунському і Великокопанському перевалах та дорожньо-транспортну пригоду, що трапилась через це. Також реагували на відключення електропостачання в Хустській центральній лікарні ім. Остапа Віцинського через пошкодження зовнішніх електромереж внаслідок негоди.

Зважаючи на постійну загрозу в період воєнного стану, до навчань додали сценарій часткового руйнування автомобільного мосту через р. Ріка внаслідок ракетного удару. За умовною ввідною, через це постраждали люди та транспортні засоби.

В усіх випадках підрозділи ДСНС, у межах компетенції, вживали заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і допомагали населенню.

ЗакарпатПост