«Екологічний острівець»: в Ужгороді прийматимуть відсортовані відходи

«Екологічний острівець» запрацював в Ужгороді, на вулиці Адама Міцкевича, 9.

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 реклама в газеті 050 888 50 50 Ціну знижено!

За словами директорки АВЕ Ужгород  Наталії Якубик, він є першим в Україні. На майданчику прийматимуть відсортовані відходи – папір, картон, пластик, скло, алюмінієві банки, металобрухт.

Це – велика загороджена територія, щодня там знаходитиметься працівник ТОВ «АВЕ Ужгород», який прийматиме від людей відсортовані відходи, за це можна отримувати гроші. Коли працівника нема, можна самостійно викинути відсортоване сміття, для цього є відповідні бокси.

Робота «острівця» допоможе й зі своєчасним вивезенням великогабаритних та ремонтних відходів, зменшенням, а згодом й унеможливленням накопичення відходів поряд з контейнерними майданчиками загального користування, адже тут прийматимуть і великогабаритні, ремонтні та  будівельні відходи.

До послуг мешканців навколишніх будинків – і звичайні контейнери для побутових відходів, інформує Ужгородська міська рада.

Разом із тим, у компанії наголошують – основна мета такого «Екологічного острівця», щоб люди зрозуміли:  сортування – це не тренд, а необхідність! Україна зараз на 46-му місці зі 109 країн через забруднення навколишнього середовища. На сміттєзвалищах накопичується понад 12,4 млрд тонн сміття, що забруднює довкілля отруйними речовинами та негативно впливає на наше здоров’я. Щороку кожен українець продукує від 300 до 500 кг відходів, з яких ТІЛЬКИ 15 кг йде на переробку.

ЗакарпатПост