Скільки коштуватиме валюта: офіційний курс долара на 4 січня

Курс гривні оновив історичний мінімум щодо долара США.

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газетах Робота Гроші та Закарпатські оголошення 050 222 50 50, вайбер

Національний банк України продовжує підвищувати офіційний курс долара. Валюта дорожчає вже шостий день підряд.

Про це свідчать дані на сайті регулятора, повідомляє TrueUA

Станом на четвер, 4 січня, регулятор встановив офіційний курс долара на рівні 38,11 гривні за один долар. Гривня послабилася на три копійки у порівнянні з 3 січня.

Офіційний курс у середу становив 38,08 гривні за один долар. На готівковому ринку курс впав на 15 копійок — до 39,15 гривні за долар.

У четвер офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 41,60.

Варто зазначити, що офіційний курс долара з початку грудня зріс на 4,5% з 36,38 до 38,00 гривні за долар. За даними аналітиків, ситуацію на валютному ринку у січні важко спрогнозувати, адже курс залежатиме від того, чи нададуть партнери макрофінансову допомогу Україні, а також від балансу попиту і пропозиції на валюту. Експерти припускають незначні коливання курсу, однак курсові межі значно не зміняться.

Раніше заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук заявив, що, попри ріст долара, який спостерігався протягом грудня, ситуація на валютному ринку є стабільною. Відповідно до задекларованих принципів Національного банку, за його словами, курс може коливатися в обидва боки.

Нагадаємо, за даними НБУ у грудні 2023 року українці купили рекордний за 11 років обсяг валюти. Комерційні банки продали 2,596 мільярда доларів. Чиста купівля валюти населенням в останній місяць минулого року склала 1,026 мільярда доларів.

ЗакарпатПост