Єпископ Варсонофій звершив богослужіння Навечір’я Богоявлення

5 січня 2024 року, в день Навечір’я Богоявлення, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій ( Руднік) очолив богослужіння в єпархіальному храмі на честь прп.Амфілохія Почаївського в Ужгороді.

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 реклама в газеті 050 888 50 50 Ціну знижено!

Співслужив Архієрею ієрей Олександр Владика та диякони  Ігор Терлецький та Сергій Погребняков, якого згідно благословення Блаженнійшого митрополита Епіфанія, Архіпастир нагородив правом носіння подвійного ораря.

Цього дня Богослужіння є особливим: Літургія за чином свт.Василія Великого починалась з вечірні, читалось 13 паремій, а після заамвонної молитви єпископ Варсонофій звершив Велике освячення води, після чого духовенство та віряни прославили Хрещення Господнє співанням тропаря та кондака святу біля ікони Богоявлення.

Наприкінці богослужіння владика Варсонофій звершив чин великого освячення води та окропив нею присутніх у храмі людей, повідомляє пресслужба Закарпатської єпархії ПЦУ.

06 січня у день свята Богоявлення і Хрещення Господнього, в єпархіальному храмі на честь прп.Амфілохія Почаївського в Ужгороді о 9 годині Літургія свт. Іоанна Золотоустого та Велике освячення води.

ЗакарпатПост