Із робочою поїздкою на Закарпатті – голова Національної служби здоров’я Наталія Гусак

У межах візиту відбулася зустріч з головами територіальних громад за участі голови Закарпатської облради Романа Сарая та першого заступника голови Закарпатської ОВА Мирослава Білецького. У засіданні взяли участь і міський голова Богдан Андріїв та начальник управління охорони здоровʼя та цивільного захисту населення міськради Ярослав Глагола.  Розглянули, зокрема, низку актуальних питань.

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 ціну знижено! реклама в газеті 050 888 50 50

А саме – реалізацію в регіоні державної програми «Доступні ліки», обговорили виклики стосовно реабілітації та можливості покращення її послуг в закладах охорони здоровʼя, надання підтримки головам територіальних громад у впровадженні Програми медичних гарантій тощо, повідомляє Ужгородська міська рада.

Богдан Андріїв, зокрема, відзначив, що доступність отримання ліків за електронними рецептами для містян наразі – найвища в регіоні. Ужгородська громада має 92 місця відпуску ліків, із них – 28 аптек, які відпускають ліки за електронними рецептами, і 21 аптека працює за Програмою реімбурсації «Доступні ліки».

Також міський голова додав, що із початку 2022 року в міських медичних закладах проходять лікування та реабілітацію військовослужбовці. Додатково для них із міського бюджету виділяються кошти для посиленого харчування, лікування та закупівлю металічних пластин для проведення оперативних втручань. Для військовослужбовців, які потребують медичної реабілітації, розроблена і прийнята на сесії міської ради Програма медичної реабілітації осіб, які брали безпосередню участь у бойових діях (виділили 6 млн гривень). Уже в 2023 році кілька учасників бойових дій пройшли медичну реабілітацію на базі санаторію «Боржава».

Нагадаємо: мешканці Ужгорода отримують планову та ургентну допомогу в 6-ти міських комунальних медичних установах, пʼять із яких реорганізовані у кластерний заклад “Ужгородська міська багатопрофільна клінічна лікарня”.

Усі медичні заклади міста уклали договір із Національною службою здоров’я України (НСЗУ) на медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій за 52 пакетами. У різних районах міста працюють 8 амбулаторій сімейної медицини, з лікарями яких підписали біля 107 тисяч декларацій.

ЗакарпатПост