Посівний календар розсади на лютий. Сприятливі дні для гарного врожаю

В лютому садівники готуються до наступного сезону. Робіт небагато, але провести їх дуже важливо, якщо хочете отримати гарний врожай. Місячні фази мають вплив на родючість та розвиток рослин. На зростаючий Місяць можна займатися посадкою та пересадкою рослин, а на спадний — коренеплодів. В повню та молодик рослини чіпати не можна. Дотримуйтесь рекомендацій місячного посівного календарю, щоб побудувати план на городні роботи в лютому.

передплати газету ПОРАДИ пошті 💛 індекси: 91145, 91146 💙 рекламуйся в газеті 050 888 50 50 ціну знижено!

В лютому можна займатися обрізкою хворих гілок, побілкою та заготівлею живців. Також, придбайте насіння та посійте деякі рослини на розсаду. Не забудьте створити додаткове освітлення для рослин, радить facedobra.com

На підвіконні в лютому сіють перець, огірки, капусту, томати, баклажани, цибулю-порей, селеру, полуницю, суницю, маргаритки, хризантеми, лобелії, петунії, дельфініум, пеларгонії та чорнобривці.

Обов’язково, перевірте озимі культури, проведіть мульчування та снігозатримання. Також, на підвіконні можна посадити зелень, прянощі, салат, цибулю, часник та моркву. В теплиці висаджують ранньостиглі овочі.

Посівний календар на лютий 2024 року.

01.02-03.02 — вдалий час для посіву на розсаду цибулі-порей, баклажанів, перців, томатів, редису, салату, моркви, топінамбуру та шпинату. Можна заготовляти цибулини квітів для посадки. Підготуйте субстрат. Не можна вносити мінеральні добрива та отрутохімікати.

04.02-05.02 — можна садити цибулю та часник, вирощувати салат та пряні рослини. Обріжте дерева та чагарники, проведіть побілку дерев, а також заготуйте живці.

06.02-07.02 — вдалий час для посіву зелені, цибулі-порей та селери. Полив помірний. Пересадку проводити не можна.

08.02-10.02 — молодик. Роботи з рослинами не проводяться.

11.02-12.02 — посійте на розсаду баклажани, перці, томати, капусту та огірки. В теплиці можна провести пікірування розсади, прополоти бур’яни та посіяти квіти. Дозволяється рясний полив. Не можна займатися пересадкою рослин та обрізкою гілок.

12.02-13.02 — не родючі дати. Посадіть гострий перець, квасолю, часник, цибулю та прянощі. Посадку інших рослин краще не проводити. Можна підживлювати рослини, видаляти бур’яни, проводити обробку проти хвороб та шкідників.

14.02-15.02 — родючі дні. Дозволяється посів та посадка кропу, петрушки, селери, шпинату, прянощів, м’яти, розсади овочів й квітів. Вдалий час для посадки гороху та квасолі. Також, можна займатися заготівлею живців та прищіпуванням.

16.02-18.02 — можна сіяти квасолю, горох, сочевицю та квіти на розсаду. Проведіть перевірку торішнього насіння та цибулин. Проведіть обробку дерев та чагарників проти хвороб. Не можна проводити рясних поливів.

19.02-23.02 — найвдаліші дні лютого. Саджайте та сійте будь-які рослини. На підвіконні можна посіяти овочі, квіти та суницю на розсаду, в теплиці — ранньостиглі огірки, помідори, капусту, диню, гарбуз й салат. Проведіть обрізку садових та кімнатних рослин, обробку проти гризунів й сонячних опіків.

24.02-25.02 — не можна проводити жодних робіт з рослинами, крім снігозатримання.

26.02-27.02 — неврожайні дати. Можна зайнятися пересадкою, обрізкою, підживленням та лікуванням рослин. Для посадки в ці дні підходить селера, кріп, петрушка, шпинат, салат та часник.

28.02-29.02 — сприятливий час для посадки коренеплодів на розсаду. Також, можна посіяти зелень, салат, цибулю та часник. Проведіть щеплення, обрізку зайвих та хворих гілок. В теплу погоду можна зайнятися посадкою саджанців плодових дерев та винограду.

ЗакарпатПост