Вибухотехніки поліції Закарпаття продовжують розміновувати деокуповані території

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вибухотехніки поліції Закарпаття разом із колегами з інших регіонів долучаються до заходів із розмінування територій. Йдеться про деокуповані населені пункти, на яких рашисти залишили свій «слід».

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Наразі фахівці вибухотехнічного відділу Головного управління Національної поліції в Закарпатській області продовжують працювати на територіях Харківщини.

«Нерідко наші роботи з розмінування супроводжуються ворожими обстрілами. Зараз ми обстежуємо населені пункти в Харківській області, які Сили оборони звільнили від військ країни агресора, та здійснюємо першочергові заходи задля убезпечення роботи аварійно-відновлювальних бригад на об’єктах інфраструктури. Адже росіяни надто підступні і намагаються замінувати кожний квадратний метр української землі», – розповів начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Закарпатській області підполковник Ярослав Костів.

На деокупованих територіях інспектори-вибухотехніки виявляють авіабомби, артилерійські снаряди, протипіхотні міни та постріли до гранатометів. Усі боєприпаси фахівці знешкоджують відповідно до інструкцій та дотримуючись всіх заходів безпеки, інформує Поліція Закарпатської області.

Вибухотехніки нагадують громадянам, що у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів не можна підходити до них. Потрібно одразу повідомляти про подію спецслужби за номерами телефонів «102» та «101».

ЗакарпатПост