Посадовця сільради на Закарпатті підозрюють у фінансових махінаціях при закупівлі товарів для військових

Слідчі відділу поліції № 1 Ужгородського районного управління поліції у співпраці з оперативниками Управління стратегічних розслідувань викрили на незаконній діяльності посадовця Оноківської сільської ради, відповідального за проведення закупівель.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

У ході слідства правоохоронці з’ясували, що торік орган місцевого самоврядування закупив спорядження для військових за ціною, завищеною у півтора рази. Серед товарів – тепловізори, тактичні навушники та розвантажувальні жилети.

Встановлено, що процедура придбання товарів здійснювалася в обхід електронної системи «Prozorro» та без моніторингу інших ринкових пропозицій. 

Через неналежне виконання службових обов’язків підозрюваним, Оноківській територіальній громаді завдано збитків на 645 тисяч гривень.

Дії посадовця сільської ради у поліції кваліфікували за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. Слідчі, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, повідомили фігурантові про підозру. Також правоохоронці звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади на час досудового розслідування.

Санкція інкримінованої статті передбачає до 5 років  ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом або без такого. Слідство у справі триває, інформує Поліція Закарпатської області.

ЗакарпатПост