Поліція Ужгорода затримала шахрая, який ошукав дружину військового на понад 10 тисяч доларів

Нещодавно до поліції звернулася ужгородка та повідомила, що постраждала від дій малознайомого чоловіка. Останній, за певну суму грошей, обіцяв заявниці свою допомогу у звільненні її чоловіка-військовослужбовця з російського полону.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Відомо, що зловмисник скористався психо-емоційним станом жінки та запевнив, що має достатньо зв’язків на території рф, щоб посприяти визволенню українського захисника з полону. Довірившись, потерпіла передала шахраєві за «повернення чоловіка додому» 10,5 тисяч доларів США. Після отримання грошей фігурант зник і перестав виходити на зв’язок.

Співробітники кримінальної поліції Ужгородського райуправління провели ряд оперативних заходів та швидко встановили особу зловмисника – ним виявився 37-річний раніше судимий житель Тячівського району. Його негайно розшукали та затримали.

Наразі його поміщено до слідчого ізолятора. Слідчі, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, кваліфікували його дії за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України, тобто шахрайство, вчинене у великих розмірах. Також сьогодні суд обрав для нього запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 380 тисяч гривень.

Наразі оперативники перевіряють його на причетність до вчинення такого роду злочинів на території області. Підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі, інформує Поліція Закарпатської області.

ЗакарпатПост