Сьогодні в церквах Закарпаття велике повечір’я з читанням Покаянного канону прп. Андрія Критського

18 березня, в понеділок першої седмиці Великого посту, священники звершують велике повечір’я з читанням першої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського.

Читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост

В єпархіальному храмі прп. Амфілохія Почаївського м. Ужгород ( вул. Станційна,16а) єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій вже звершив читання першої частини Великого покаянного канону прп. Андрія Критського.

Великий Покаянний канон преподобного Андрія Критського відображає головну його тему – покаяння.

Канон читається Церквою у Великий піст двічі: частинами на великому повечір’ї понеділка, вівторка, середи та четверга першої седмиці та повністю на ранній четверга п’ятої седмиці. У каноні міститься 250 пісень (тропарів). Кожен тропар завершується приспівом: «Помилуй мене, Боже, помилуй мене».

Мати Церква у перші дні Великого посту пропонує нам ці піснеспіви через те, що піст – це час покаяння й очищення. Канон преподобного Андрія спрямований до того, щоб пробудити людську душу від гріховного сну, розкрити перед нею згубність гріховного стану, закликати до покаяння, до звільнення від гріхів і до виправлення життя. За словами Андрія Критського, у нас єдина можливість повернутися в рай і знову з’єднатися з Богом – це покаяння.

ЗакарпатПост