На 99-му році життя помер Герой України Ігор Юхновський

У Львові на 99-му році життя відійшов у вічність перший віцепрем’єр-міністр України у 1992–1993 роках, фізик-теоретик, політик і громадський діяч Ігор Юхновський.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Сумну звістку повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Помер Ігор Рафаїлович Юхновський. Світла, добра, мудра людина. Творець України та обличчя незалежності», – написав Садовий.

Співчуття висловив і Патріарх Філарет. «Відійшов до Господа Ігор Рафаїлович Юхновський. Він стояв у витоках теперішньої української державності. Саме він був автором ідеї референдуму 1 грудня 1991 року, де українці проголосували за незалежність України.

Мудрість, виваженість та працьовитість завжди гуртувала та консолідувала навколо Ігоря Рафаїловича справжніх патріотів України.

Ігор Юхновський був світлою та глибоковіруючою православною людиною, членом Вищої церковної ради Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Висловлюю свої щирі співчуття всім рідним і близьким Ігоря Рафаїловича. Підношу молитви до Господа Бога за спокій душі спочилого новопреставленого раба Божого Ігоря. Нехай Господь упокоїть його в оселях праведних і дарує Царство Небесне» – йдеться у співчутті Патріарха Філарета.

Коли відбудеться прощання та похорон з Юхновським наразі невідомо.

ЗакарпатПост