В Ужгороді і Мукачеві сезон цвітіння сакур

В обласному центрі Закарпаття вже квітнуть юдине дерево, форзиція, та мигдаль. Одна із найвідоміших магнолій міста на площі Народній теж квітне.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Закарпатська Туристична Організація оголосила 2024-й – роком квіткового туризму на Закарпатті.

Розпочали квітнути і дерева сакури. Вони квітнутимуть  приблизно два тижні. У цей період розпускаються й інші екзоти, зокрема – яблуня Недзельського та мигдаль.

Щороку, щоб побачити рожеву красу, в Ужгород з’їжджаються тисячі туристів. Пік цвітіння, коли гілки сакури вкриваються пишними рожевими квітами – неймовірно красиве видовище.

 Як інформує Мукачівська міська рада, у місті розпочався сезон цвітіння сакур. Цієї весни близько 8 тисяч дерев японської вишні вкриють місто ніжним рожевим цвітом.

Загальна довжина вулиць, де ростуть сакури, сягає 4 кілометрів. Найвідоміша з них – алея на вулиці Ужгородській. Найстаріші дерева були висаджені в 1923-1925 роках. Особливістю Мукачева є також бінарні сакури, які квітнуть рожево-білим цвітом.

Також тут росте “шалена” сакура, яка цвіте першою, оголошуючи про початок весни.

Цього року сакури в Мукачеві розквітли раніше, ніж зазвичай – вже на початку квітня. Така рання весна трапляється нечасто, тож не зволікайте побачити цю красу).

ЗакарпатПост