Злочинна група на Закарпатті відбирала майно в самотніх осіб літнього віку

Це вдалося встановити завдяки моніторинговому візиту Офісу Омбудсмана до стацвідділення терцентру соцобслуговування у Берегові.

передплати газету ПОРАДИ на пошті – індекс 91145 – ціну знижено! – рекламуйся в газеті 050 888 50 50

У закладі пенсіонера утримували кілька років, повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

«Там до нас звернувся 72-річний громадянин, якого, попри його волю, утримували у приміщенні, не випускали на вулицю, а також незаконно заволоділи майном чоловіка, земельною ділянкою й будинком. У цьому брала участь низка осіб, зокрема, ймовірно, нотаріус і керівник одного з комунальних підприємств міської ради. Нині встановлюється причетність їх та інших осіб до діяльності злочинної групи. Детальна ситуація за посиланням.

Наразі щодо цього випадку я звернувся та направив листи до Міністра внутрішніх справ України, Міністра юстиції України, Офісу Генерального прокурора України та Державного бюро розслідувань», – повідомив Лубінець.

За словами Дмитра Лубінця, Представник Офісу на Закарпатті звернувся до обласної прокуратури щодо виявлення ознак кримінального правопорушення. Вона вже розпочала досудове розслідування. З метою недопущення відчуження майна потерпілого за рішенням суду наклали арешт на майно.

За сприяння нашого Офісу 72-річний громадянин безкоштовно забезпечений адвокатом.

Варто зауважити, що протягом 2022-2023 років і січень цього року у двох спецвідділеннях центру померли 30 підопічних!

«Наголошую, якщо вам відомо про будь-який випадок порушень прав людини, зокрема й щодо людей літнього віку, звертайтеся до Офісу Омбудсмана: за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008; на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua; за номерами телефонів: 0 800 501 720, 044 299 74 08», – йдеться у дописі Дмитра Лубінця.

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *