Меркель: євро переживає свої найгірші часи

Євро переживає найважчі часи з моменту свого введення в якості єдиної валюти країн Європейського союзу.

Таку заяву зробила канцлер Німеччини Ангела Меркель. На її думку, саме тому зараз особливо важливо, що “це спільна валюта країн ЄС, і необхідно з’ясувати першопричини виникнення проблем з нею”.

“А причини – це високий дефіцит бюджету Греції і втрата кредитоспроможності”, – додала Меркель.

Як зазначила канцлер Німеччини, вона дуже рада тому, що уряд Греції зараз робить дуже “відважні кроки щодо виходу з кризи й інші заходи, спрямовані на стабілізацію ситуації з дефіцитом бюджету”.

Разом з тим вона підкреслила, що досі Європейським союзом не прийнято жодних конкретних рішень з надання допомоги Греції.

Нагадаємо, грецький уряд зобов’язався скоротити бюджетний дефіцит на 4 відсоткових пункти з нинішнього рівня до кінця поточного року, тобто до 8,7%.

При цьому максимум у 2012 році Афіни обіцяють вивести свій бюджетний дефіцит нижче 3% (гранично допустимого рівня для країн єврозони). ЄС в цілому цей план схвалив, проте зробив Греції низку жорстких рекомендацій.

Раніше з приводу євро висловився президент Польщі Лех Качинський, зазначивши, що для введення єдиної європейської валюти в країні час поки не настав.

tsn.ua