Закарпаття: Єдиноцентристи Ужгородщини провели весняну толоку (ФОТО)

І зацвітуть в Ужгородському районі липи та калини… Крім цих дерев, які наповнюватимуть медовим ароматом повітря у дворі Розівського дитсадка, цими днями тут висадили ще й ялинки, сосни, клени. І зробили це єдиноцентристи –  члени депутатської фракції районної ради, а також активісти районної організації цієї партії.

На цю весняну толоку зібралися дружно у робочому одязі і з необхідним реманентом. Михайло Фединець, Руслан Федак, Анатолій Тимченко, Сергій Фрінт, Володимир Панков, Василь Ковач, Валерій Мондич, Олександр Куцик, Оксана Дощак, Оксана Івашкович, Костянтин Янцо та інші потрудилися на славу.

Рівненькими рядками тягнуться до весняного сонечка маленькі саджанці. На деяких вже зеленіють листочки. У цьому дитячому садку єдиноцентристів добре знають: вони часті гості тут. Приїжджали сюди не раз з солодкими та іграшковими подарунками. Завгосп  дошкільного закладу Зоряна Сенич не нарадується: територія дитсадка стане привабливішою. Уже через рік-два дерева милуватимуть зір. Поставлять тут лавиці і матимуть малята де сховатися від пекучого літнього сонця. А можна собі уявити, яка тут буде краса, коли зацвітуть духм’яні липи.

Дві маленькі розівчанки, другокласниці Концівської школи, які живуть неподалік, спочатку спостерігали, як чужі дяді садять дерева, а потім почали допомагати  Володимиру Куцику. Дівчатка запевнили,  що будуть доглядати і поливати цей клен. Вважатимуть це деревце своїм.

Іван Клопотар, який недавно переїхав жити в Розівку з Ужгорода (його хата поряд з дитячим садком) теж не захотів бути просто спостерігачем: допомагав, чим міг, приносив воду для поливання.

Добру справу затіяли єдиноцентристи Ужгородщини. Висаджені біля сорока дерев стануть для малят своєрідним парком. І не тільки для них.

*   *   *

Ужгородська районна рада підтримала ще  одну подібну акцію з благоустрою – посадження калинової алеї по вул. 8 Березня в обласному центрі. Приємно, що до справи активно долучилася й молодь, діти, мешканці прилеглих будинків, пра-цівники розташованих поряд  установ і навіть випадкові перехожі. Підтримали захід й наші колеги з інтернет-сайту «Закарпаття-онлайн».

Марія Підгорна, сайт Ужгородської районної ради