Чи будуть якісними закарпатські дороги? Область отримає рекордну суму на ремонт

Рекордну суму від перевиконання митницею щомісячних планових надходжень Закарпатська область отримає за червень.

«Це більше, ніж за попередні три місяці разом узяті. Кошти надійдуть до обласного бюджету до кінця липня. А загалом із початку року Закарпаття отримає від дорожнього експерименту понад 170 мільйонів гривень. Понад 80 мільйонів із них уже надійшли, і ми використовуємо їх для ремонту автодоріг. Зокрема, почався ремонт дороги «Довге – Липча», яка не відновлювалася з часу здобуття Україною незалежності, дороги «Мукачево – Рогатин» у Рахові, дороги «Тур’я Ремета – Лумшори», а також вщент розбитої дороги «Іршава – Виноградів», – зазначив губернатор Закарпаття Геннадій Москаль.

Надходження від перевиконання планів митниці вже перевищили об’єм фінансування області з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), без цих коштів проводити ремонт перерахованих доріг було б неможливо, повідомляє zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської ОДА.

«Суми, які отримує область від дорожнього експерименту, ще раз доводять – включення Закарпаття в перелік областей, які підпадають під дію відповідного закону, було дуже правильним рішенням. І дуже шкода що область не включили в закон ще в 2015 році» – зазначив голова ОДА.

zakarpatpost.net