Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 14 березня

День на Закарпатті був багатим на події.

Днями до редакції закарпатської газети «НЕДІЛЯ» зателефонувала місцева пенсіонерка. Жінка повідомила, що в Ужгороді є Інтернет-магазин, який ошукує закарпатців, розміщуючи на своєму сайті оголошення, які за змістом не відповідають дійсності.

Журналіст закарпатської  газети «НЕДІЛЯ» вирішив пересвідчитись, чи справді ужгородців так дурять.

Експерти вважають, що українська молочна продукція буде дешевшати, оскільки світові ціни на неї падають. Однак поки цієї тенденції не спостерігається. За підрахунками експертів Асоціації постачальників торговельних мереж, за останній рік вартість “молочного кошика” виросла на 17%. В тому числі, молоко подорожчало на 37%, масло – на 29%, сметана – на 24% і сир – на 6%.

На сьогодні в Єдиному державному реєстрі України зареєстровані 353 політичні партії, на Закарпатті є осередки  256 із них. І це просто фантастична кількість нікому не потрібних організацій. Тож чому ж на їхнє утримання кошти знаходяться, а на туризм, тобто на його рекламу – немає? До речі, торік, приблизно лише 3/4 партій регулярно подавали фінансові звіти, а з тих, що подавали, 2/3 проставляли у графі «витрати» нулі, тобто вони насправді не є діючими.

Чи безпечними для здоров’я закарпатців є магазинні соки? Про це закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» розповів відомий в Ужгороді сироїд,  людина, яка не просто на словах знає про живу їжу, але й дотримується  правильного раціону. Олег БЛАЖІВСЬКИЙ на власному досвіді переконався, що натуральні продукти і сироїдіння здатні творити дива.

Про неприємну подію повідомили в управлінні ДСНС в Закарпатській області. Згідно з інформацією, 14.03.2018 о 00:55 надійшло повідомлення про госпіталізацію із діагнозом отруєння невідомою речовиною двох дітей 2003 та 2011 років народження, які проживають в м. Ужгород.

Потерпілі знаходяться в реанімаційному відділенні Ужгородської міської дитячої лікарні. Стан здоров’я – середньої важкості.

Як знайомляться закарпатці? Про це та інше у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» розповіла головний редактор газети «Закарпатські оголошення» Мар’яна КРАВЧУК.

— Ми справді поєднали багато доль і сердець. Із деким дружимо навіть до сьогодні. Був у нас один випадок. Чоловік із Ужгорода розлучився з жінкою, кілька років жив один, а потім йому стало дуже самотньо. Подав оголошення, хотів знайти вірну супутницю. Йому надійшло багато листів, вибрав один, зустрівся. Жінка також уже була заміжньою, мала сина. Між ними спалахнуло кохання з першого погляду і вже через три тижні вони одружилися. Згодом ця родина виїхала жити закордон, у них народився спільний синочок.  Ми досі зідзвонюємося і обмінюємося подарунками дітям,- розповіла вона.

zakarpatpost.net