Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 15 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Психолог Яна РЕГА у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» розповіла про вплив Інтернету на наше життя, взаємини між батьками і дітьми та багато іншого.

Діти багато сидять в Інтернеті. Часто виникають через це конфлікти, вони часом відірвані від реалій життя. Чи з такими питаннями звертаються?

Це питання наразі є дуже актуальним. Інтернет – панацея сьогодення. Мало того, що діти багато часу проводять у соцмережах, батьки залежні від комп’ютерів. У сім’ях немає діалогу, немає спільних буденних справ, які б робили їх щасливішими. Часом приходять батьки з дітьми, які навчаються у першому-другому класі і в них уже залежність від комп’ютерних ігор. Дитина агресує, б’ється у школі, кусає однокласників та вчителів і під час консультації ми доходимо до того, що хлопчик просто проектує на реальність речі з ігор, із агресивних мультиків.  Виявляється, півдня після школи дитина проводить за комп’ютером. Мама ж не скаже, що вона й сама постійно сидить в Інтернеті, та дитина скаже. Тому доводиться працювати вже з мамою. Дитина копіює її  ж поведінку. Адже можна погуляти з сином чи донькою, попросити допомогти, погратися, придумати спільне хобі, разом розвиватися. Та дорослим зручніше посадити дитину за комп’ютер і займатися своїми справами.

На Закарпаття насувається негода. Град та буревій в Румунії знищили урожай на півдні країни. Льодовий покрив сягнув 10 см. Протягом кількох наступних днів синоптики прогнозують сильний вітер та зливи.

Останній дзвоник у 2018 році традиційно пройде в останню п’ятницю весни – 25 травня. Та це ще далеко не кінець шкільного життя в цьому році. Про основні дати, які чекають на школярів у травні-червні, читайте далі.

Пироги. Запашне дріжджове, пісочне  чи листове тісто, а всередині – повидло, сир, мак чи фрукти з цукром всередині… Від одного вигляду підрум’яненої скоринки слинка сама з рота котиться. Борщ… та куди він подінеться? А от на пироги завжди знайдуться конкуренти. Шматочок до чаю, компоту, молока чи кави – що може бути краще? Ситніший, ніж просто тістечко, шматок пирога може замінити сніданок. А яке свято без гарно оздобленого пирога? – пише газета «Домашня кулінарія».

Зараз майже немає різниці між статями у поведінці. Жінки можуть відлупцювати своїх благовірних, наче справжні боксери, якщо їм щось не подобається, а чоловіки – не на жарт посваритися через плітки.

Саме такий випадок трапився нещодавно на Іршавщині.

Пізно увечері Максим відпочивав у кафе. Раптом до нього підійшов давній знайомий, із яким у них давно були неприязні стосунки. Хлопець одразу зрозумів, що не миритись, а битись іде Іван. І справді, він почав звинувачувати Максима в тому, що той розносить про нього плітки, це хвилювало його чи не найбільше. Відтак між парубками почалася словесна перепалка. Іван, не довго розмірковуючи, почав бити знайомого в обличчя. Максим викликав поліцію.

Хоч бензин і дорогий, та наші земляки активно торгують транспортними засобами. Бажаючих купити та продати машину багато.

Але які із них користуються найбільшим попитом?

Як розповіли у газеті «Закарпатські оголошення», у травні, як і в минулому місяці, найбільше продавали старих російських машин – серед яких ВАЗ 2108, ВАЗ 21099, ГАЗ 53Б  (самосвал), Запорожець, ГАЗ-12. У фаворі також спринтери, трактори.

Лавиця довкола туристичної родзинки Ужгорода – ясена Масарика розвалюється від старості. Дошки відвалюються, прогнивають. Хоча біля дерева люблять масово фотографуватися туристи і лавиця часто потрапляє в об’єктиви. У такому стані вона зовсім не є окрасою столиці Закарпаття. Радше – навпаки.

Тим часом екскурсоводи продовжують приводити гостей до пенсільванського ясена і розповідають їм легенди про нього. Звісно, не всі вони є правдою.

Закарпатець бив і катував дружину на очах дітей. Не витримавши, жінка втекла до Полтави.

Крапкою над “і” стало те, що він відрізав їй, вагітній, палець”.

У той день чоловік ніби оскаженів, кидав у неї дровами, тазиками, усім, що потрапляло під руки.

Жінка відбігла до дверей, а він почав у неї кидати ножем. Пальця відрізав тоді, коли вона пробувала його заспокоїти.

Утім до поліції потерпіла не зверталася, бо за її словами – боїться.

Нині нешасна перебуває під опікою центру по адаптації жертв домашнього насильства у Полтаві.

В Ужгороді почали продавати нові сорти хлібу. zakarpatpost.net уже писав про банановий хліб.

А зараз придбати можна ще й картопляний, гречаний та багато інших сортів.

Можна побачити й величезні короваї, вагаою близько 5 кілограмів, які з’їсти одній родині майже неможливо. Такі хлібини дуже гарно прикрашені і чудово підходять для весіль та різних урочистостей, коли хлібом-сіллю потрібно зустрічати гостей.

А вартість ужгородських хлібин із різними добавками є досить помірною. Наприклад, картопляний, до складу якого входить картопляне пюре можна купити за 12 гривень, а гречаний – взагалі за 8.

zakarpatpost.net