Янукович: через рік Україна матиме безвізовий режим з ЄС

Через рік Україна отримає безвізовий режим і отримає зону вільної торгівлі з ЄС. Про це заявив президент Віктор Янукович під час візиту до штаб-квартири Євросоюзу у Брюссель.

На запитання, чи отримає Україна асоційоване членство і угоду про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, а також безвізовий режим, Янукович заявив: “Ми домовились, що пройдемо цей шлях за рік, і прийняття спільного рішення, спільне виконання цього питання доведе нас до цієї мети, яку ми поставили перед собою. Не пізніше, ніж через рік ми отримаємо безвізовий режим і отримаємо зону вільної торгівлі з Євросоюзом”.

“Я хочу, щоб Україна стала надійним партнером і для Євросоюзу, і для Росії, і для других країн, з якими ми будуємо взаємовигідні стосунки. Україна завжди буде переслідувати свій національний інтерес – і це для мене головне”, – зазначив він.

Зазначимо, що Євросоюз не називає точну дату запровадження безвізового режиму з Україною, наголошуючи, що цей процес залежить від обох сторін.

“Ми обговорили питання безвізового режиму. Це залежатиме і від ЄС, і від України”, – заявив президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу після зустрічі з Януковичем у Брюсселі, не назвавши жодних дат відносно того, коли ця подія може відбутися.

Нагадаємо, 1 березня президент Віктор Янукович здійснив свій перший робочий візит до Брюсселя.

Під час візиту Янукович провів низку зустрічей з керівниками інституцій Європейського союзу – з президентом ЄС Германом Ван Ромпеєм, президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, президентом Європейського парламенту Єжи Бузеком.

Ознаменувався візит президента і черговим конфузом – під час інтерв’ю західним ЗМІ Янукович переплутав Косово з Чорногорією, а Північну Осетію – з Південною.

tsn.ua