Закарпаття очікує найбільше учасників автопробігу вздовж усього кордону України

Вчора зранку із Києва стартував грандіозний автопробіг уздовж усього кордону України. У подорож мандрівники вирушили з площі Слави в Києві. Попереду – 7000 кілометрів українських доріг та 27 днів незабутніх вражень.
Основною своєю місією учасники автопробігу вважають пропагування та розвиток туризму в Україні. Чи не щодня вони публікуватимуть в інтернеті звіти про свої враження, а також оцінюватимуть побачене під час подорожі, зокрема стан дорожньої та туристичної інфраструктури. “Вирішили організувати таку акцію півроку тому і мали намір здійснити цю мрію будь-якою ціною, навіть якщо б довелось їхати вдвох без підтримки, – розповів керівник автопробігу, голова клубу автотуристів Doroga.UA Андрій Тичина. – Чудово, що все це переросло в таку масштабну акцію!”
І справді, до автопробігу в результаті вирішило долучитись чимало любителів автотуризму, зокрема журналістів. Усього набралося шість екіпажів. До того ж, упродовж мандрівки до автотуристів зможуть приєднатися всі охочі.
“Найбільшу колону ми очікуємо на Західній Україні, зокрема в Закарпатті, оскільки саме цей етап припадає на час травневих свят, і в людей буде час”, – сказав наш співрозмовник.
Загалом щодня автотуристи долатимуть у середньому 250-300, а подекуди й 600 кілометрів. Уже сьогодні екіпажі мають дістатись півночі Чернігівщини, де, як відомо, зараз повінь.
Утім мандрівники в розмові з “УМ” висловили надію, що “велика вода” їх не затримає. До слова, завершиться автопробіг на День Перемоги, 9 травня, на тій же столичній площі Слави.
“Україна молода”