Закарпаття: Гроші до каси покласти… забули

На виконання плану контрольно-ревізійної роботи на І квартал 2010 року працівники ОКРВ в м. Берегово та Берегівському районі провели ревізію фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Житлово-комунальне господарство Бакта» Великобактянської сільської ради за останні два роки.

Проведеною ревізією фінансово-господарської діяльності КП «ЖКГ «Бакта» встановлено фінансових порушень на загальну суму 3,6 млн. грн., в тому числі операції, що призвели до недоотримання фінансових ресурсів на загальну суму 19 тис. грн.; операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат на загальну суму 22,2 тис. грн.; інші порушення фінансової дисципліни виявлені на загальну суму 3,5 млн. грн.

Серед порушень найвагомішим є факт неоприбуткування грошових коштів. Так, працівники КРУ співставили квитанції про оплату комунальних послуг, які додаються до касових звітів з квитанціями, які в ході ревізії представлені населенням, і встановили, що колишній керівник підприємства не провела по касових звітах окремі платежі. Як результат – 12,7 тис. грн. готівки так і не потрапили до каси, а це є порушенням чинного законодавства.

Крім того, контролери-ревізори встановили заниження в обліку вартості об’єктів житлового фонду на суму 3,2 млн. грн, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у прес-службі КРУ в Закарпатській області.  

Вжитими заходами в ході ревізії забезпечено надходження фінансових ресурсів на суму 19 тис. грн. та відшкодування незаконних витрат на загальну суму 22,2 тис. грн.

Директору КП «ЖКГ «Бакта» направлено обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених ревізією порушень і недоліків. Матеріали ревізії направлено в прокуратуру.

zakarpatpost.net