День відкритих дверей відбувся у Мукачівському державному університеті

Минулого четверга Мукачівський державний університет гостинно відчинив свої двері. Ознайомитись із звичайними днем студентів сюди приїхали учні шкіл та ліцеїв Мукачева та п’яти районів Закарпаття.
В актовій залі МДУ провідні науковці Мукачева на чолі з ректором Юрієм Мигалиною ознайомили юних гостей із сучасним життям вузу, станом матеріально-технічної бази університету, новітнім обладнанням та новітніми засобами, які використовуються в навчальному процесі. З історією вузу та сучасними реаліями вони ознайомились  переглянувши фільм про нього. Декани 6 факультетів переконували гостей обрати саме їхній профіль навчання. Вони розповіли яким стандартам відповідають дипломи випускників вузу і яка їх подальша доля після закінчення мукачівського університету. Найбільше гостей цікавило які умови вступу і якого рівня базовим знанням вони мають відповідати. Відповідальний секретар приймальної комісії МДУ Оксана Питьовка повідомила про зміни в цьогорічній вступній кампанії в порівнянні з минулим роком:
– Сьогодні ми гостинно прийняли учнів шкіл і ліцеїв Мукачева та Мукачівського, Іршавського, Виноградівського, Хустського та Великоберезнянського районів. Хочу відзначити, що при вступі у вузи в цьому році крім трьох сертифікатів із зовнішнього незалежного оцінювання, буде враховуватись середній бал атестату.
Далі потенційних студентів ознайомили з аудиторіями, призначеними для практичних занять студентів і виставкою виробів студентів педагогічногого і технологічного факультетів та фотовиставкою студентів факультету туризму і готельно-ресторанного бізнесу. Вокально-хореографічні таланти МДУ представили на суд гостей концертну програму, в рамках якої публіку не на жарт розвеселили дві команди КВН. Переважна більшість молоді ще остаточно не визначилась із своїм майбутнім та після таких зустрічей вони могли отримати уяву, що їх очікують нелегкі, але цікаві студентські будні.  
“Мукачівська ратуша”