Закарпаття: Великоберезнянщина відправила до війська перших новобранців весняного призову

Цього раннього весняного вівторка біля приміщення військкомату було гамірно. Тут юрмилися коротко підстрижені юнаки, дещо схвильовано й притихло вели перемовини з проводжаючими – батьками, друзями-однолітками, просто добрими знайомими.
Так тривало недовго, якихось тридцять-сорок хвилин, допоки представники військкомату звірили усі належно підготовлені на кожного новобранця супровідні документи.
Настає хвилююча мить.
До майбутніх захисників Вітчизни з напутніми словами звертається віськовий комісар Великоберезнянсько-Перечинського об’єднаного районного військового комісаріату підполковник Віктор Ковтун. Він щиро вітає юнаків-великоберезнян з призовом на дійсну військову службу, бажає їм по часі стати вмілими воїнами, справжніми захисниками незалежної Української держави.
– Рік служби, – каже Віктор Віталійович, – мине швидко. За цей час ви наберетеся досвіду, опануєте усіма тонкощами військової науки і, що важливо, змужнієте, подорослішаєте, станете істинними патріотами. Хотілося б запевнити ваших батьків, що ви, їхні сини, достойно складете іспит на громадянську зрілість, до мирних буднів повернетеся справжніми мужчинами. Отож, у добру путь, новобранці!
Ще мить-друга і всі чотирнадцять юнаків попрощаються з рідними, сядуть у супроводі військкоматівців у автобус, що рушить у військові підрозділи. А служитимуть молоді солдати із Великоберезнянщини хто у Львові, під Києвом, на Дніпропетровщині, а хтось і вдома, на Закарпатті.
Юрій Кичак, “Карпатська зірка”