В Ужгороді комуністи протестували проти Героя України Степана Бандери

В Ужгороді 5 травня відбувся антифашистський пікет, організований міською організацією Компартії України. Учасники акції вимагали скасування указів колишнього президента Віктора Ющенка про присвоєння звання “Герой України” Роману Шухевичу та Степанові Бандері.

Як повідомили в прес-службі КПУ, “пікет відбувся біля пам’ятника Тарасові Шевченку в обласному центрі і тривав годину, перехожим роздавали антибандерівський номер газети “Карпатська правда”. Комуністи тримали у руках червоні прапори, а також гасла: “Бандера – не герой!”, “ОУН-УПА в нашому краї не було і не буде!”, “Молодь Закарпаття – проти фашизму!”.

За словами голови міськкому КПУ Мирослава Метенканича, його однопартійці зібрали понад тисячу підписів з вимогами до новообраного Президента України Віктора Януковича скасувати рішення свого попередника про героїзацію провідників ОУН-УПА, а також визнати його указ про визнання учасників цих воєнізованих формувань борцями за незалежність України недійсним. Протягом пікетування жодних інцидентів не сталося. З учасниками пікету зустрівся і мав з ними розмову начальник управління сім’ї, молоді та спорту Ужгородської міської ради Олег Муртазін.

“Комуністи, серед яких були і молоді люди, заявляли про готовність солідаризуватися з новою закарпатською владою, якщо вона активно виступатиме проти фашизації краю, що, на їхню думку, загрожує стабільності суспільно-політичної ситуації, міжнаціональному миру та злагоді”, – зазначено в повідомленні.

ZAXID.NET